ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Заместник-директорът на СДВР Стефан Иванов говори пред медиите по повод сблъсъците в центъра на София на протеста срещу ръководството на БФС. Той обясни, че органите на реда не са очаквали да се стигне до подобни тежки инциденти. 

"Промените, които се искат, не може по този начин да се случат. Вече не очакваме щурм. Малко фенове останаха. Локализирани са, водим наблюдение. Започваме издирването на виновните и задържането им", каза Стефан Иванов.

"Ранените и задържаните ги уточняваме, ще ви дадем допълнителна информация от пресцентъра. Част от виновните са ни познати“, каза Иванов.  

"До такива сблъсъци, че ще се стигне, не сме имали информация. Тарторите се разграничиха от този протест. В момента на „Орлов мост“ има 150 човека. Движението е спряло, не предприемаме действия, за да няма нагнетяване на напрежението. Част от тарторите бяха на протеста. Не само софийски отбори имаха фенове. От Варна имаше и от Пловдив. Може би има спонтанни хора, които са дошли с добри намерения, но доста голяма група от феновете опорочи протестът“, продължи заместник-директорът на СДВР.

"Бяха над четири хиляди протестиращи и не мога да кажа напрежението от кои фракции започнаха. Направихме много предупреждения. Използвахме водна струя, за да няма физически сблъсъци, но агресията им не помогна в този момент", каза още Стефан Иванов.