Син на полицай е единият от двамата задържани за смъртта на 28-годишния запалянко на Ботев (Пловдив) Тоско Бозаджийски в Солун, съобщи "Катимерини", позовавайки се на източници от разследването. Българинът и групата от фенове на Ботев бяха нападнати от група хулигани на солунския ПАОК в неделя следобед в източната част на Солун.

Двама младежи - на 24 и на 26 г. бяха задържани и обвинени за участие в нападението, в полицията се предаде и 26-годишна жена, шофирала автомобила, блъснал починалия по-късно българина. Тя бе освободена от ареста с обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост и автомобилна катастрофа.

От съдебномедицинския доклад се очаква да стане ясно дали смъртта на Тоско е причинена от ударите на нападателите му или от автомобилната катастрофа.

Winbet - победата е емоция! (18+)

28-годишният запалянко на Ботев Пловдив е бил част от група от десетина фенове на жълто-черните, пристигнали в Солун за свирепото местно дерби Арис - ПАОК (4:2), за да подкрепят Арис. От сайта на обединените фенове на Ботев Пловдив съобщиха, че починалият е 28-годишен привърженик на жълто-черните Тоско Бозаджийски. 

На този етап няма данни българските фенове да са провокирали нападателите. Според гръцката полиция, инцидентът е непредизвикано нападение срещу българските граждани, към които няма повдигнати обвинения.

От футболния клуб Арис остро осъдиха поредния акт на жестокост между привържениците в града. В позиция, изпратена до гръцките медии, те настояват полиция и власти да действат с твърда ръка.