Държавата и МВР в никакъв случай няма да толерират подобни прояви. Ще вземем необходимите мерки, за да гарантираме реда и сигурността, а не да чакаме да отидем на едно спортно мероприятие като на война.

Това обявиха от СДВР днес на брифинг с участието на главния комисар Ивайло Иванов и директора на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев по повод екшъна по време на мача между Локомотив (София) и Хебър (Пазарджик) от Втора лига (3:3) в събота. Припомняме, че президентът на Хебър (Пазарджик) Иван Папазов обвини изпълнителния директор на Локомотив (София) Бойчо Величков и сина му Кристиян в побой, като двамата и още няколко фена на "железничарите" бяха привикани за разпит.

Комисар Иванов отправи предупреждение към всички организатори на спортни прояви и подчерта, че подобни събития трябва да бъдат удоволствие за феновете, а не повод за напрежение.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Ако съществуват рискове за нарушаване на обществения ред, и ние се намесваме. Що се отнася до т.нар. "стюарди" - те са били служители на охранителна фирма, които не се си свършили работата. Единият от задържаните е изпълнителният директор на Локомотив Бойчо Величков, а той е отговорен за сигурността при провеждането на спортното мероприятие и спазването на спортния дух", коментира Иванов и потвърди новината на БЛИЦ от снощи.