NEWS7 футболно първенство е сред най-гледаните телевизионни събития в българския ефир, похвалиха се от ТВ7 и НЮЗ7. Двубоят в събота вечер "Левски" - Лудогорец (1:0) е гледан от близо половин милион зрители пред малкия екран.

Най-голям успех мачът има сред младата и най-активна телевизионна аудитория (TG All 18-34), където достига над 32% пазарен дял и първо място по гледаемост в ефира (цитирани са данни на GARB).

От ТВ7 и НЮЗ7 също така информират, че тази сряда ще предават три мача от 29-ия кръг на шампионата. Маратонът започва в 18:00 по НЮЗ7 с битката за оставане в "А" група между "Ботев" (Враца) и Монтана. Дербито на Северозапада ще определи дали врачани ще се спасят и ще останат в елита.

В 19:20 започна студиото по TВ7 преди прякото комбинирано излъчване на срещите Лудогорец - "Ботев" (Пловдив) и ЦСКА - Пирин (Гоце Делчев). Победата е задължителна за Лудогорец, ако тимът от Разград иска да съхрани шансовете си за шампионската титла. "Ботев" също преследва успех с надеждата ЦСКА да сбърка до края и "канарчетата" да изместят "армейците" от 3-ото място, което гарантира участие в евротурнирите.

По същото време ЦСКА играе с още с една мисъл - победа, която ще ги прати в турнира Лига Европа.

ТВ7 и НЮЗ7 ще следят събитията от трите ключови стадиона и отново ще гарантират на своите зрители различни гредни точки, много интервюта и кометари.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ