Младият защитник на Етър Станислав Стоянов ще остане в болницата в следващите два дни. Както по-рано ви информирахме, 19-годишният бранител пострада сериозно в началото на второто полувреме на вчерашната победа на "виолетовите" с 2:1 над Янтра за Купата на България, като срещата бе прекъсната за няколко минути

При вида на падналия на земята Станислав играчите и на двата отбора започнаха бързо да ръкомахат към лекаря. На терена спешно влезе линейка, която откара играча в болница. Първата информация беше, че си е глътнал езика, но това бе веднага опровергано, като Стефан Донев съобщи, че става дума за комоцио.

Видеозаписът от мача показа, че при центрирането и борбата за висока топка, Станислав Стоянов получава страхотен удар в тила с лакът от Мирослав Косев, който бележи гола с глава, информира sport-vt. Неотлъчно до младия защитник в болницата бе изпълнителният директор на Етър Димитър Манолов.

"Станислав е с комоцио. Настанен е във ВИП стая в неврохирургията на габровската болница, ще остане там два дни, за да му направят всички необходими изследвания", поясни днес Димитър Манолов.

Етър вече изцяло е съсредоточен върху предстоящото в събота гостуване в Сандански на Вихрен. Други контузени или наказани играчи няма, треньорът Велин Кефалов бе дал в Габрово почивка на повечето титуляри. "Виолетовите" отиват не просто да търсят шести пореден мач без загуба, а за категорична победа.

"Отиваме да печелим мача, това е първото ни и единствено желание", заяви Кефалов.

Спецът добави, че с играта си Димитър Кушев и Джихат Кямил са дали сериозна заявка за титулярно място. Кой точно ще играе, тепърва ще се решава. Засега е сигурно, че Екундайо Джайеоба едва ли ще попадне в състава.

"Исках от него да изиграе 20 минути на ниво, а той изигра 45 посредствени", каза Кефалов.

Етър тръгва за Сандански утре в 9 часа, а срещата от 12-ия кръг на Западната "Б" група е в събота от 14:30 часа. /БЛИЦ