Tреньорът на Лудогорец Анте Шимунджа коментира класирането на тима му на 1/4-финалите за Купата на България след успеха с 2:1 над Левски. 

Специалистът изреди постиженията на "орлите" през годината и даде ясно да се разбере, че не е чел медийните спекулации относно бъдещето му. 

"Ключът днес беше нашият глад. Нашата жажда за победа. Играчите показаха характер, енергия. Показахме кураж как да се борим, имахме много проблеми в отбора, но отговаряхме както трябва", каза Шимунджа.

"Имахме една страхотна година, направихме рекорд относно преднината в класирането през миналия сезон, бяхме в Лига Европа, направихме силни мачове там, сега сме в елиминациите на Лигата на конференциите, в борбата за титлата сме, продължихме напред за Купата на България. Това са успехи, които ни дават мотивация за следващия полусезон", продължи той. 

"Нека първо да си починем, защото това беше 35-ти мач за нас от юли насам. Всичко с подготовката е уточнено, искам да се развием като отбор, това е процес и не става от днес за утре. Имаме много качество и ще изглеждаме по-добре. Трябва да кажа, че не съм чел информация относно моето бъдеще, искам да съм честен към клуба и футбола, а който иска, да спекулира. Победихме Левски без доста играчи, моите футболисти имат кураж", каза още Анте Шимунджа. 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023