Феновете на Ботев (Пловдив) трябва да преживеят поредна драма относно строежа на клубния стадион „Христо Ботев“. Израждането на новото съоръжение се бави с няколко години, а сега се оказа, че има проблем със седалките.

След като веднъж обществената поръчка бе спряна, преработена и пусната отново, вчера бяха отворени офертите на две фирми, но се оказа, че и двете предложения не отговарят на изискванията.

При едната има разминаване с изискването за захващане на седалките. В условията на конкурса е записано, че те трябва да са с челен монтаж. Освен това в предложените мостри липсват и детайли за начина за закрепване.

При втората оферта експертите открили други проблеми. Изискването било поставянето с челен монтаж да се извършва с четири болта. Показаният модел обаче бил само с два болта. Седалките не отговарят и на изискването металните части да бъдат поцинковани, а освен това нямали вградено лого.

Любопитното е, че трета фирма е представила седалки, които напълно отговарят на всички нужни спецификации. Тя обаче не е успяла да подаде офертата си. Оказало се проблем с електронния подпис, който не успял да бъде разчетен от системата.

НЕОТГОВАРЯЩИТЕ НА ИЗИСКВАНИЯТА СЕДАЛКИ

СЕДАЛКИТЕ НА НЕДОПУСНАТА ДО КОНКУРСА ФИРМА