Христо Порточанов е новият президент на Българската федерация по смесени бойни изкуства (ММА), съобщи в. "Труд". Така след 10 години в своеобразна ремисия на силните чувства популярната бойна натура от Бургас изненадващо се връща на ринга на спорта. И то повеждайки бойците в една от най-бързо напредващите и зрелищни дисциплини.

"Повече от година фактори от този мъжки спорт ме убеждават да стана шеф на федерацията и накрая се предадох, потвърди Христо Порточанов новината. - Тук нещата са много истински и честни и няма черно тото и далавери. Има и поле за развитие като мениджмънт, реклама и телевизионно присъствие. Затова имам идея да поканя за тези дейности Валентин Михов, който е най-добрият специалист в този бранш. В плановете ми за работата на федерацията са и други мои приятели, които са доказана величина в спорта."

Петилетка след началото на новия век Христо Порточанов реално се оттегли от авансцената след 15 години култови битки с кого ли не за създаване и налагане на явлението "Нефтохимик". И след като изгради стадиона красавец в кв. "Лазур", неочаквано реши да се посвети на семейния живот. Последните му публични изява във футбола бяха в Изпълкома на БФС до януари 2009-а. Тогава разминавания с шефа на централата Борислав Михайлов доведоха до раздяла и до съдебни дела, които бургазлията спечели на първа инстанция. Сега се смята, че преди конгреса на БФС именно Порточанов ще бъде основен фактор на опозицията.
Дали е така? "Като му дойде времето ще получите отговора", измъква се с нетипична за него дипломатичност бургаският бос. А приятелите на Порточанов вече се шегуват, че с новия му пост буквално ще вземе с бой властта в БФС.