Христо Порточанов обяви пред БЛИЦ, че ще се кандидатира за президент на БФС. Бившият президент на Нефтохимик сам позвъни в редакцията и за пореден път заплаши, че настоящият бос на футбола Борислав Михайлов го чака затвор.

"Аз ще се кандидатирам за президент на БФС! Стоичков има дългосрочен ангажимент, затова аз ще съм този, който ще се кандидатира за конгрес насрочен от съда, а не на този, който е насрочен от нелегитимен орган и според мен няма да се състои", отсече Порточанов пред БЛИЦ.

"Това, което Борислав Михайлов е публикувал днес за Конгреса, е пасквил. Конгрес ще има само когато съдът реши. Той говори, че по-голяма част от Изпълкома били същите хора. Кои са тези същите хора? Те не са повече от 5-6 човека", каза Порточанов по повод излязлото днес съобщение от Михайлов в сайта на БФС.

"Борислав Михайлов го очаква подсъдимата скамейка и присъда от над 3 години затвор. Той взема решения като нелегитимен и въпреки решението на съда, продължава да го прави. Това е последващо престъпление. Сезирам Комисията по финансов контрол и Съдебната палата да направят проверка на нестопанското дружество Български футболен съюз. Михайлов е прибрал над 500 000 лева от заплата през тези 6 години, а разбрах, че и Стефан Орманджиев получава заплата. Двамата трябва да върнат парите. Според член 31, точка 1 от устава на БФС нямат право да получават заплати. Освен това господин Икономов не може да бъде член на Изпълкома, тъй като законът за съдебната власт му го забранява. В този случай хората от истинския Изпълком остават 7, а като се има предвид, че Михайлов и Орманджиев получават заплати остават петима. Затова съм поискал съдът да насрочи нова дата за Конгреса и съм убеден, че ще го направи. Както по мое искане направи заличаването и вписването, а не по искането на Михайлов, както би трябвало да бъде. Този човек си въобразява, че е над закона, но скоро време ще си има работа с прокуратурата", допълни в свой стил бившият шеф на Нефтохимик.

"Доколкото разбрах Борислав Михайлов ще дойде в Бургас в понеделник на среща с делегатите за конгреса. Като какъв идваш тук, не си желан в нашия град?!. Това не е ли корупция?!", пита още Порточанов, който допълни: "На тази среща ще отида и аз! Да видя как ще ме погледнеш в очите."

"Искам да попитам министъра на спорта Марияна Георгиева - защо стои и гледа безучастно? Защо не вземе някакви мерки? Това й действие я прави съучастник на Михайлов", завърши Порточанов.