Христо Порточанов от днес официално започва атака срещу ръководството на БФС и Борислав Михайлов. Бургаският бизнесмен обяви пред БЛИЦ, че е сезирал пет институции заради неизпълнение на съдебно решение. Става въпрос за решението по делото от 12 юли тази година, когато стана ясно, че настоящият Изпълком на БФС е нелегитимен. От тогава обаче никой не предприема никакви действия за изпълнение на решението, което трябваше да влезе в сила веднага. Борислав Михайлов трябваше да свика законно избрания Изпълком на БФС, който да определи дата за Конгреса.

“Започвам ги. Тези хора явно нямат срам и няма да спрат да шикалкавят и овъртат. Подал съм жалба и съм сезирал премиера Орешарски, главния прокурор Цацаров, президента Плевнелиев, министъра на спорта Мариана Георгиева и председателя на народното събрание. Това са институциите, които имат отношение към държавността и спазването на законите. Не може така да продължава цялата тази работа. Очаквам отговор в едномесечен срок. Министърът на спорта трябва да отнеме лиценза на БФС, който управлява една година с изтекъл мандат”, заяви Христо Порточанов пред БЛИЦ.

Той допълни, че най-вероятно законно избраният Изпълком ще се събере в началото на новата година, след което вероятно през февруари може да се очаква и Конгрес. “Боби Михайлов прави и невъзможното, за да не бъде вписано решението на съда от юли, вие очаквате да ни събере хората от законния Изпълком. Вижте, че само се крие и увърта и се оправдава със съда”, допълни Порточанов.