Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Пристигналите на проби в ЦСКА Педро Мендеш и Лукас Саша ще продължат да се доказват и на турска земя. Треньорският щаб на "червените" е решил да задържи португалеца и бразилеца и да ги тества на втория лагер. Двамата се представиха добре в днешната контрола с Торпедо (Москва), загубена с 1:2. Нисичкият Мендеш игра доста активно по лявото крило на атаката, докато Лукас Саша се представи отлично на десния бек.

18-годишният португалец влезе в 20-ата минута на мястото на Станко Йовчев и остана на терена до последния съдийски сигнал. Бразилецът пък игра през вторите 45 минути, след като преди почивката титуляр на десния бек беше Иван Бандаловски.

Срещу Торпедо неофициалния си дебют за ЦСКА записаха още Сивард Спрокел и Нилсон Антонио, за които се знае, че ще бъдат част от състава на "армейците" за новия сезон.

БЛИЦ разбра, че Мендеш е пристигнал снощи в София и днес се включи директно в контролата с руснаците без да е провеждал тренировка с тима на лагера в Боровец. Въпреки това той успя да хване окото на треньорския щаб, а и на феновете, посетили мача на "Царско село". На няколко пъти привържениците на "армейците" аплодираха Мендеш след отиграванията му. Той е на 18 години и е продукт на школата на Витория Сетубал. Бил е част и от юношеските състави на грандовете Бенфика и Спортинг, но няма записани участия в първите им тимове.

Бразилецът Лукас Саша пък беше с "червените" на лагера в Боровец. Той е роден на 1 март 1990 година и играе като защитник или дефанзивен полузащитник. Цялото му име е Лукас Пачеко Афини – Саша. Носил е екипите на Гремио Баруери и Сао Жозе. Бразилецът има италиански паспорт, което допълнително ще улесни ръководството на ЦСКА, ако реши да го задържи за постоянно. Миналата година към него интерес са проявявали английските Уест Хям, Блекбърн, Нюкасъл, Чарлтън и Лийдс.

Във вторник "армейците" пътуват за Турция, където ще изиграят няколко контроли, като първата от тях ще бъде на 1 юли - срещу шампиона на Иран - Сепахан, воден от Златко Кранчар.