Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Скандално поведение демонстрира за пореден път ръкoводството на ЦСКА. "Червените" загубиха с 1:2 от Торпедо (Москва) в първата си контрола от лятната подготовка, която се игра на комплекс "Царско село" пред около 500 зрители. Фенове и журналисти обаче останаха напълно разочаровани от заповед, дошла от "Титан". След двубоя никой от ЦСКА не обели нито дума - за контролата, лятната селекция, пропадналия лагер в Холандия, неизплатените заплати и други наболели теми.

Минути след края на проверката пресаташето на клуба Иван Ченчев излезе и даде обяснение. "Съжалявам, никой няма да говори. Нито Стойчо Младенов, нито Венци Живков, нито футболисти, никой! Това е положението, имаме нещо предвид", каза Ченчев пред репортер на БЛИЦ.

На въпрос какво означава това, той допълни: "Искаме да организираме по-сериозна пресконференция, на която да ви представим всички нови футболисти и да говорят пред вас."

Това обаче не означава, че днес нито един фактор от ЦСКА не трявбаше да поясни какво се случва в отбора. На терена имаше 7-8 нови футболисти, един от които напълно непознат - Педро Мендеш. Феновете постоянно се питаха кое е това момче и го различаваха единствено по зелените му футболни обувки. Явно заради забраната на "Титан", така и не разбрахме какво е бъдещето и каква оценка получават Сивард Спрокел, бразилецът Лукас Саша, Нилсон Антонио, Абел Анисе, Килиън Шеридън, Христо Янев и част от юношите, които играха за ЦСКА срещу руснаците.

Днешното медийно затъмнение идва след лагера в Боровец. Още на първата тренировка на 9 юни Стойчо Младенов изрично помоли никой да не безспокои футболистите на високопланинската база, с изключение на един ден, в който беше осигурен достъп. Молбата на "червените" беше напълно спазена. Никой не нахалстваше и не пречеше на работата на отбора. Затова и фенове и журналисти очакваха днес, след първата контрола, да има подробности - някой да каже с какъв отбор ще играе ЦСКА през есента и как върви лятната селекция. Това обаче не се случи.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ