Брага избира от две оферти за атакуващия халф на Берое Гаюс Макута. Както е известно, конгоанецът е под наем при заралии от португалския клуб. Той е преотстъпен до края на сезона. Не е изключено обаче Макута да бъде продаден още сега. Ако това се случи, Берое ще вземе процент от трансфера. За възможната раздяла с играча намекна преди Нова година спортният директор на Берое Валентин Грудев, пише „Тема Спорт“.

Макута е желан от МОЛ Фехервар и Ерзурум ББ. Според медиите в Унгария тимът е готов да плати 700 000 евро. Ерзурум ББ пък предстои да се раздели с Габриел Обертан, който е пред завръщане в Левски. У нас името на Макута се завъртя за Лудогорец и ЦСКА.

Развитие около бъдещето на халфа се очаква до края на януари. В Брага обаче не възнамеряват да се бавят много в отговора си. Заралии веднага са започнали да следят играчи за евентуален заместник на конгоанеца. Макута е основна фигура в състава на Димитър Димитров. Той е голмайстор на "зелено-белите" с 5 попадения от началото на сезона в първенството в 16 мача. За Купата на България има два гола в една среща.

В сряда Макута ще се яви за първата тренировка на Берое. Засега нови попълнения на старта на се очакват. Тогава Херо ще даде пресконференция.
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството