Няколко клуба от елита на Португалия проявяват интерес към десния бранител на Лудогорец Жуниор Кайсара, съобщи „Тема Спорт". Съгледвачи на Ещорил и Спортинг Брага са наблюдавали изявите на 24-годишния бразилец в мачовете с Черноморец Одеса (1:0) и Динамо Загреб (3:0).

Мениджърите са останали доволни от играта на нисичкия футболист. Най-голямо впечатление им е направил начинът, по който Кайсара атакува по левия фланг. Скаутите са отбелязали като плюс и факта, че той може да играе еднакво добре и отляво, и отдясно.

Крайният бранител пристигна в Лудогорец през лятото на 2012 година от друг португалски тим - Жил Висенте, който в същия сезон стигна до финал за купата. Тогава футболистът от Страната на кафето парафира за три години с шампионите. Той бързо се превърна в неизменен титуляр първо при бившия треньор Ивайло Петев, а сега и при наследника му Стойчо Стоев. От началото на сезона бекът е изиграл общо 21 мача във всички турнири. Най-впечатляващо е представянето на Кайсара в Европа, където той е записал цели 5 асистенции на сметката си.

Освен към защитника голям интерес от чужбина има и към последното лятно попълнение на разградчани -Върджил Мисиджан. Холандецът се оказа сериозно попадение за Лудогорец, тъй като още 6 първите мачове с екипа на тима вкара страхотни голове и донесе важни победи. Това не остана незабелязано от нуждаещите се от свежа кръв в Англия - Кристъл Палас от Висшата лига и от борещия се за промоция в Чемпиъншип КПР. Така инвестираните в привличането му 700 000 евро могат много бързо да се избият.

В същото време стана ясно, че разградчани ще опитат да привлекат двама или трима нови футболисти през зимната пауза. Шампионите искат да вземат още един разиграващ халф, който да е алтернатива на Марселиньо, тъй като на този етап Ернандес не оправдава очакванията.