Хайдук претърпя злощастна загуба с 1:2 от Динамо (Загреб) и след дербито от 21-ия кръг на хърватското първенство отново се заговори за уволнението на Красимир Балъков. Избраниците на българския треньор водеха в резултата десетина минути преди края на двубоя, но в крайна сметка отстъпиха с 1:2. И двата гола за Динамо реализира Иван Кръстанович - първо в 80-ата и 2 минути след това, разписвайки се от дузпа за крайния успех.

След поредната издънка ръководството на Хайдук отново обмисля уволнението на Балъков. На българина дори е поставен ултиматум, че ако не победи Риека в следващия кръг на 21 март, двете страни се разделят.

В същото време пък Балъков обяви, че не се притеснява за поста си и дори прави планове за следващия сезон. А и феновете на този етап са зад него. След вчерашния мач нямаше критики към него, а от щаба на Хайдук изтъкнаха, че и съдията е помогнал на домакините да спечелят.

"Не се страхувам, че може да ме сменят. Върша си работата почтено и вярвам, че ще продължа да водя Хайдук. Доволен съм от играчите си, въпреки че изгубихме дербито. Напълно отговорно твърдя, че ако запазим този отбор една година, през следващия сезон ще спечелим шампионската титла", категоричен е Бала.

Хайдук вече изостава на 13 точки от шампиона Динамо (Загреб) след вчерашната загуба. До края на сезона в Хърватия остават 9 кръга.