Шалке 04 ще си върне крилото Бърнард Текпетей от Лудогорец, ако изпадне от Бундеслигата, съобщава сайтът Sport1.de. Според информацията, „кралскосините“ планират си върнат всички преотстъпени играчи, ако напуснат германския футболен елит.

Един от тези играчи е Текпетей, който Лудогорец взе под наем през лятото за срок от две години. Контрактът обаче вероятно ще бъде прекратен, ако тимът от Гелзенкирхен изпадне.

"Текпетей все още не е отбелязал гол в 14 мача от първенството. Не успя да се разпише дори и при последната победа с 6:0 срещу Етър. 23-годишният ганаец беше в стартовия състав, но Текпетей трябваше да излезе от терена след 56 минути игра. Не може да се изключи, че крилото ще се завърне в Гелзенкирхен през лятото и ще играе важна роля в Шалке 04", пише Sport1.de.

Шалке 04 в момента е на последното място в класирането на Бундеслигата със само 9 точки от 21 изиграни мача. Разликата до зоната на спасението е девет точки. В момента 16-ият Арминия е с 18 пункта, но и мач по-малко.

Връщане на Бърнард Текпетей в Гелзенкирхен може да обърка плановете на треньора Валдас Дамбраускас, тъй като ганаецът се представи изключително силно по време на зимната подготовка, а се разписа и два пъти в мача срещу Спортист (Своге) за купата на България.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството