Преди да премине в Левски през лятото, 26-годишният Тома Даске бе един от едва петимата играчи на Льо Ман, които спечелиха три поредни промоции от пета до втора дивизия на Франция. Защитникът, който напоследък е ползван като опорен халф от "синия" щаб, даде интервю пред онлайн блога #FACEAUMUCISTE в което коментира трансфера си и първите 4 месеца, откакто е в София.

"Вече мога да кажа няколко думи на български (изговаря "здравейте"). Всичко в началото стана много бързо, защото пристигнах в сряда вечерта, в петък направих първа тренировка и още в понеделник бях хвърлен титуляр в първия кръг на първенството. Играхме срещу Берое. Лошото е, че загубихме, но в индивидуален план мина добре, имайки предвид, че не бях играл от месец март. А и Берое е добър отбор тук, в който между другото, са събрали много френскоговорящи футболисти", казва Даске.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

"Познавах малко Левски преди да направя трансфера. Както всеки обикновен фен, бях чувал за 2-3 български големи клуба, но няма да лъжа - като цяло не познавах изобщо нивото на шампионата. Гледах малко и града. Все пак това е столицата. Тук има всичко, което трябва. В Левски сме четирима чужденци, но само аз съм франкофон. Има един ганаец, един нидерландец, един бразилец и аз. Говори се на два езика - английски и български. Тукашните момчета си имат свои навици, свой език, а аз все още не мога да провеждам разговор и не разбирам нищо. Но всички знаят английски, така че това е добре" допълва 26-годишният бранител.

"Френската Лига 2 е по-силна физически от българското първенство, дори и Трета дивизия на Франция (Насионал), но зависи от съперника... За последно играхме срещу Лудогорец, който е много голям отбор и играе в Лига Европа", коментира Даске.

"Не сме добре класирани, стартът на сезона бе смесен. Когато не биеш, няма как да вървиш напред. Пет кръга нямаме победа... Третият и четвъртият в класирането не са далеч, но е вярно, че първите един-два отбора се откъснаха", добавя французинът.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството