Ясна е първата задача на новия човек в "Левски" Дончо Донев. Назначеният за главен селекционер на клуба започва да следи изявите на вратаря Веселин Цветковски, който може да премине на "Герена" през лятото.

22-годишният страж в момента играе за "Ботев" (Враца) и се справя доста впечатляващо. През есента той показа добри качества и дори беше желан от вечния враг на "сините" ЦСКА, пише "Тема Спорт". Цветковски е само един от вариантите пред "Левски" за трансфер през лятото на този пост.

Дончо Донев вече има поставена мисия да се оглежда за талантливи млади вратари. През пролетта това ще е приоритет за него и другите скаути на "Левски", тъй като след края на сезона Божидар Митрев ще си тръгне. По този начин Пламен Илиев ще остане без равностойна резерва. Единствено 18-годишният юноша Димитър Илиев може да бъде негов заместник, но от ръководството едва ли ще разчитат само на тези двама вратари.

Предимство за Веселин Цветковски е, че той играе за "Ботев" (Враца), откъдето в "Левски" дойде и Симеон Райков. След трансфера на крилото шефовете на "сините" са погледнали сериозно към младите футболисти в отбора, защото са останали доволни от попълнението.

В следващите месеци скаутското звено на "Левски" трябва да се задейства, за да може да предложи списък с имена на таланти на Николай Костов към края на сезона. Дончо Донев и компания ще наблюдават и халфове, тъй като през лятото Владимир Гаджев и Дарко Тасевски най-вероятно ще бъдат продадени. Желанието на "синьото" ръководство е да бъдат намерени качествени млади български играчи, които да пасват на стила на игра на "Левски" и да могат да бъдат продадени за добри пари в чужбина след време. 

2_18.jpg
снимка "Спортни"