Стадион "Лазур" в Бургас ще приеме битката между Поморие и "Левски" от 1/16-финалите за Купата на България. Българският футболен съюз вчера съобщи, че срещата е рискова и не позволи на лидера в "Б" група да домакинства на "сините" на своя стадион. БЛИЦ съобщи, че "Лазур" ще приеме двубоя, както и стана всъщност. Срещата е на 24 септември (четвъртък) от 18:45 часа и ще бъде предавана пряко по Диема Спорт 2.

"Домакинството на Поморие в среща с гранда "Левски", макар и намиращ се далеч от най-добрите си дни, е дългоочаквано събитие, за което ръководството на ОФК Поморие плануваше да организира своеобразен празник. Неочакваните обстоятелства относно решението мачът да се играе в Бургас, не сломиха, а напротив, мотивираха още повече поморийци да подкрепят най-добрия в "Б" група отбор в предстоящата среща. Поради тази причина ОФК Поморие ще осигури безплатни автобуси до Бургас, като начинът на записване и мястото на тръгване ще бъдат съобщени допълнително", заявиха от Поморие.

"Поморие, да направим стадион "Лазур" сцена на нашия празник. Клубът ви очаква и разчита на вашата подкрепа!", призовават от втородивизионния тим.

В същото време БЛИЦ научи, че "сините" разузнават сериозно Поморие. Съгледвач на "Левски" е присъствал на последния мач на Поморие, който е воден от треньора Малин Орачев. Пратеникът на "сините" изгледал на живо изразителната победа с 4:1 срещу Верея в неделя, след което ще докладва на Стойчо Стоев. За Поморие 2 гола вкара Славчо Шоколаров, който вече изгря на билбордове в морския град (долу на снимката), а по един Георги Петков и Любомир Божинов от дузпа.

pomorie.jpg


КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016