Нападателят Венцислав Христов до часове ще бъде официално футболист на ЦСКА. Така се потвърждава новината, която по-рано днес БЛИЦ съобщи - до края на днешния ден или утре Берое ще получи исканите 200 000 евро за играча. Двете страни вече са стигнали до споразумение и желанието на Стойчо Младенов да има Христов в състава си ще се сбъдне.

Източниците ни от Стара Загора дори разкриха кой ще плати сумата. Не става въпрос за афиширания по-рано Стойне Манолов, а за фирма "Трейс Груп Холд" АД. Именно тя ще бъде новият генерален спонсор на ЦСКА. Босът на "Трейс Груп Холд" АД е Николай Михайлов, който издържа третодивизионния Верея. Капиталът на фирмата е в размер на 24 милиона лева.

"Трейс Груп Холд" АД концентрира всичко в областта на строителството и свързаните с него дейности. Изпълнява големи обществени проекти в областта на инфраструктурата, околната среда, благоустройството и хидро-техническото строителство, енергетиката и строителството на сгради. В пазарния му дял влизат инвестиции, външна търговия и логистика. Именно компанията на Николай Михайлов изгради голяма част от автомагистрала "Тракия", както и метрото в София, по което продължава да работи.

Силният човек в ЦСКА Александър Томов се е споразумял с Михайлов, който се е навил да подаде ръка на "червените" и да помага, заделяйки финансови средства. Първите пари от старозагореца за "армейците" са именно въпросните 200 000 евро, които Берое ще прибере за раздялата с Венци Христов. Пред нападателя имаше вариант да заиграе в Лудогорец, където Стойчо Стоев го гласеше за заместник на спрягания за трансфер зад граница Роман Безяк. Самият Христов обаче е настоял да премине в редиците на ЦСКА. Не само, защото ще играе за един от двата ни гранда, а и за да бъде в родната си София.

Очаква се "Трейс Груп Холд" АД да инвестира също така в стадион "Българска армия", както и в базата на Панчарево. Все още обаче Томов и Михайлов не са подписали официално договора, което трябва да се случи до дни.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКA