Какво се случва с трансферите в ЦСКА? Ще има ли привлечени футболисти или “червените” ще потеглят за Турция без ново попълнение.
 
БЛИЦ се опита да разбере и ето каква е истината до този момент в Борисовата градина.
 
Преди минути кореспондентът ни от Стара Загора съобщи, че в момента вървят финалните преговори между Берое и ЦСКА за трансфера на Венцислав Христов на стадион “Българска армия”.
 
Под Аязмото от два дни е представител на ръководството на “червените”, който преговаря с босовете на “зелените”. Както е известно, Берое иска точно 200 000 евро, за да продаде нападателя.
 
В цялата сага се намесва и Лудогорец. Разградчани са готови да отмъкнат Христов, изваждайки по-добра оферта. Те обаче искат преди това да продадат Роман Безяк в чужбина, но поне до днес няма изгледи трансферът му да бъде осъществен до края на деня или до утре. Има и един много важен момент – самият Венци Христов не иска в Разград, а в ЦСКА. А без съгласието на футболиста сделката няма как да се осъществи.
 
Достоверни източници разкриха, че се очаква до довечера или най-късно до утре на обяд Христов да бъде продаден на ЦСКА, твърди кореспондентът на БЛИЦ в Стара Загора.
 
Ако всичко е наред, централният нападател ще тръгне в четвъртък с “червените” за Турция. За там може да потегли и Маркос Маркиньос. Халфът е уведомил вече клубните си шефове в Локомотив (София), че иска да напусне и да се завърне в ЦСКА.
 
ЦСКА чака и още един нападател освен Венци Христов. В плановете на треньорския щаб има три варианта – бразилец, уругваец и аржентинец, а не парагваец, както се писа в някои медии.
 
Водят се преговори и за ляв бек от чужбина, като яснота по всичките тези въпроси ще има до четвъртък или най-късно в неделя. Ако някой от трансферите стане след четвъртък, футболистът ще се присъедини с няколко дни по-късно към лагера на ЦСКА в Турция.