Офанзивният футболист от школата на Арсенал Теодор Минчев получи първата си повиквателна за националния отбор на България до 17 години. Това стана ясно от публикувания на сайта на БФС списък на кселекционера Йордан Петков за предстоящите две контроли със Словакия (23 и 25 август). Двете срещи ще се проведат на Националната футболна база „Бояна“. Първият мач ще започне в 17:00 часа, а вторият е от 11:00 часа.

С информацията си от футболната ни централа потвърдиха бомбата на БЛИЦ от 21 ноември 2021 г., че Минчев е част от операция за търсене на родни таланти в чужбина, които да играят за националния ни отбор. Тогава изредихме списък от осем млади футболисти. Един от тях беше Теодор Минчев (седналият на снимката вдясно), който тогава беше част от школата на Челси. В края на 2021 г. обаче офанзивният футболист, притежаващ отлична техника, стана част от клубната академия на Арсенал.

 200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

В листата на Йордан Петков попаднаха още български таланти, играещи в чужбина. Освен Минчев, това са Марио Младенов (Рапид Виена), Стоян Пергелов (Бирмингам), Жечко Желязков (Джилингам) и Александър Димитров (Кеймбридж). За Желязков, Димитров и Пергелов това също са първи повиквателни за националния отбор на България.

Контролните мачове срещу Словакия са част от подготовката на на националния отбор до 17 години преди старта на квалификациите за Евро 2023. Пресявките ще се проведат между 13 и 19 октомври, а съперници на нашия тим ще са Турция, Швейцария и Сан Марино.

СПИСЪКЪТ НА ПОВИКАНИТЕ ИГРАЧИ
Марио Младенов (Рапид В, Авс), Симеон Шишков (Лудогорец), Джанер Садетинов (Лудогорец), Константин Димитров (Лудогорец), Васил Казълджиев (Славия), Мартин Ситев (Ботев Пд), Димитър Диклиев (Ботев Пд), Кубрат Йонашчъ (Септември Сф), Преслав Бачев (Левски), Адриан Райчев (Левски), Александър Божилов (Левски), Жечко Желязков (Джилингам, Анг), Александър Кожухаров (ЦСКА), Кристиян Йорданов (ЦСКА 1948), Кирил Георгиев (ЦСКА), Александър Димитров (Кеймбридж, Анг), Александър Сомов (ЦСКА 1948), Стоян Пергелов (Бирмингам, Анг), Теодор Минчев (Арсенал, Анг), Христиан Божков (Ботев Пд), Ивайло Видев (Ботев Пд).

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК