ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Загубата от Славия с 1:2 в отложения мач от третия кръг на efbet Лигата затвърди един от големите проблеми на Левски. Тимът на Станимир Стоилов няма спечелен двубой от старта на сезона, когато е допуснал гол във вратата си.

„Сините“ не са печелили шампионатен мач, в който са били догонващи в резултата от една година. Последният обрат беше постигнат на 16 октомври 2021 г. - 2:1 срещу Локомотив (София) на Националния стадион „Васил Левски“. Това беше и първата победа на Левски в първенството след завръщането на Станимир Стоилов като треньор на отбора.

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

Поражението от „белите“ означава, че „сините“ вече имат три загуби като гост на столичен съперник от старта на сезона, след като преди това отстъпи с 0:1 на ЦСКА 1948 и с 2:3 от Локомотив (София). През миналия сезон тимът на Мъри загуби само едно столично дерби – от ЦСКА.

Последният случай, в който Левски записа поражение в три гостувания в столични дербита беше през сезон 2014/15. Тогава „сините“ отстъпиха с 0:2 от ЦСКА и два пъти от Славия – 1:3 и 0:1.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
  
Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК