Селекционерът на националния ни отбор Лотар Матеус обяви окончателния списък за контролата със Сърбия на 17 ноември. Както БЛИЦ първи ви съобщи още вчера, от състава отпада един от най-опитните футболисти - Станислав Ангелов. Причината е, че Пелето не играе редовно за Стяуа.

От предварително повиканите отпада халфът на Алания (Владикавказ) Иван Стоянов.

От българското първенство Матеус изпрати повиквателни на 7 футболисти - трима от "Левски", двама от Литекс и по един от Локомотив (София) и Славия. Дебют за мъжкия тим може да направи защитникът на "белите" Виктор Генев, който получи първа повиквателна.

Немският специалист за втори път се отметна от първоначално взето решение. БЛИЦ по-рано ви информира, че Матеус още вчера е уведомил ръководството на ЦСКА, че ще изпрати повиквателна на нападателя Спас Делев. В днешния обявен списък обаче голмайсторът на "червените" липсва.

След мача на ЦСКА с Порто от Лига Европа на 30 септември Матеус заяви, че не вижда играч на "червените" за националния тим. На следващия ден обаче в списъка се появи Павел Виданов и той бе на разположение за двубоите с Уелс и Саудитска Арабия./БЛИЦ

Съставът на България:
1.Николай Михайлов (Твенте, Холандия)
2.Боян Пейков (Локомотив Сф)
3.Живко Миланов (Васлуй, Румъния)
4.Иван Иванов (Алания, Русия)
5.Пламен Николов (Литекс)
6.Виктор Генев (Славия)
7.Веселин Минев (Левски)
8.Йордан Милиев (Левски)
9.Петър Занев (Литекс)
10.Владимир Гаджев (Левски)
11.Станислав Генчев (Васлуй, Румъния)
12.Благой Георгиев (Терек, Русия)
13.Чавдар Янков (Ростов, Русия)
14.Ивелин Попов (Газиантеп, Турция)
15.Николай Димитров (Касъмпаша, Турция)
16.Валери Домовчийски (Херта, Германия)
17.Димитър Макриев (Ашдод, Израел)
18.Мартин Петров (Болтън, Англия)
19.Димитър Рангелов (Макаби, Тел Авив, Израел)
20.Валери Божинов (Парма, Италия)

Отпаднали от предварителния списък:
Владислав Стоянов (Шериф, Молдова), Станислав Манолев (ПСВ Айндховен, Холандия), Георги Сърмов (Касъмпаша, Турция), Иван Стоянов (Алания, Русия), Станислав Ангелов (Стяуа, Румъния), Георги Пеев (Амкар, Русия)