Легендарният германец Лотар Матеус е новият национален селекционер на България. БЛИЦ първи и единствен написа новината още в 12,43 часа. След заседанието на Изпълкома президентът на БФС даде обширна пресконференция, на която потвърди новината. Договорът между Матеус и БФС е за една плюс две години с опция за продължаване и ще бъде подписан до няколко дни. Специалистът ще живее в България.

"Той е готов и най-вероятно ще води отбора още за мача с Уелс. За този мач ще му помага Михаил Мадански и въпреки че е подал оставка, съм помолил Цанко Цветанов да помогне. БФС е единствената организация, която се самофинансира, не съм длъжен да разкривам никакви цифри около контракта", каза Боби Михайлов.

"Имахме като варианти около 25 имена. 7-8 от тях сами се предложиха с имейли, други 7-8 бяха предложени от техни мениджъри. Разговарял съм лично с петима от тях. Не е коректно да разкривам имена, не беше лесно да се намери треньор за две седмици. Аз винаги съм бил за вариант българин да поеме националния отбор. В момета обаче всички млади треньори са заети с клубове. Така или иначе в годините сме коментирали, че един ден ще има чужденец. Точно този момент в момента е удачен. Отборът не играе толкова лош футбол, но няма резултати, трябва да видим къде бъркаме, нека вземем от чуждия опит. Екипът вече го казах – Мадански и Цанко Цветанов помагат за този мач. Мадански знае немски, ако Матеус го хареса, може да остане, тъй като е треньор", добави президентът на футболната ни централа.

"Матеус иска да работи с наши специалисти, което е добре. Другите, с които говорих, искаха да доведат още по 2-3 души екип, което не е изгодно и от финансова гледна точка", завърши босът на БФС./БЛИЦ