Днешният мач срещу Ботев (Враца) ще е последен за нападателя на ЦСКА Али Соу на стадион "Българска армия". Гамбиецът ще бъде продаден след края на есенния полусезон.

С представянето си в последния месец таранът успя да привлече погледите на доста чуждестранни клубове към себе си. Цената му пък нарасна, след като в четвъртък вкара два гола на Рома за успеха с 3:1. "Червените" ще получат 4 млн. евро, пише „Тема Спорт“.

Тази информация потвърждава това, което БЛИЦ СПОРТ обяви още в петък, когато стана ясно, че Али Соу ще напусне "Армията" през зимния трансферен прозорец. Тогава съобщихме, че "червените" ще приберат над 3,5 милиона евро.

Соу бе на косъм от трансфер в началото на октомври. Тогава гамбиецът премина медицински прегледи в Дижон и подписа с френския клуб, но документите не бяха заверени навреме в местната федерация.

Така сделката пропадна. От нея ЦСКА трябваше да вземе 3,5 млн. евро. Сега ще прибере повече заради доброто представяне на нападателя.

Сериозен интерес към Соу има от западноевропейски клубове. Няма обаче да е изненадващо, ако вместо в тази посока гамбиецът потегли на Изток - към Китай или Арабския свят.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството