Върнан Анита може да се завърне в ЦСКА, след като напусна и разтрогна договора си, информира „Тема Спорт“. По този начин спортният ежедневник потвърждава новината, която БЛИЦ написа на 24 април.

Тогава първи съобщихме, че холандецът е разтрогнал с „червените“ и се е скрил на остров Кюрасао, но въпреки това има вероятност отново да облече армейския екип през следващия сезон.

Предлагаме ви целия текст за Анита, публикуван в „Тема Спорт“:

Опитният халф Върнан Анита, който наскоро се раздели с ЦСКА, има договорка да се завърне в клуба за новия сезон. Двете страни са се разбрали "армейците" да са му първа опция, когато обстановката в света се нормализира. На този етап Анита е пожелал да се прибере на родния си остров Кюрасао, за да бъде със семейството си. Той е бил в София сам. 31-годишният Анита има доста солиден стаж в Аякс и Нюкасъл, с който е играл няколко сезона във Висшата лига.

"Червените" са склонили да го пуснат, тъй като договорът му бе краткосрочен - до края на сезона. Анита обаче е останал много доволен от престоя си на "Армията" и е изявил желание да продължи в отбора, когато това стане възможно. От тук трябва да се установи при какви условия ще се стартира следващия сезон и кога. Вероятно ЦСКА-София и халфът ще имат разговори през юни или юли, в зависимост от развитието на коронавируса в България. "Армейците" ще се нуждаят от полузащитници, с оглед, че през зимата продадоха Бикел, а Пинто едва ли ще остане, тъй като контрактът му изтича в края на сезона и няма индикации, че ще преподпише.

Досега, освен с Анита, "армейците" разтрогнаха също с Албентоса, вече прибрал се в Испания, и Давидов, на когото от Русия не му позволяват да се завърне в Москва. Предстоят раздели и с други чуждестранни футболисти.