ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Новите имена в националния отбор няма да секнат с деветимата дебютанти, които Младен Кръстаич повика за мачовете с Гибралтар и Северна Македония. Съвсем скоро се очаква покана за държавния ни тим да получи и футболистът на германския Аугсбург Лукас Петков (на долната снимка с белия екип), пише „Мач Телеграф“.

По този начин се потвърждава информацията, която БЛИЦ първи писа на два пъти. Първият път беше преди близо една година – на 23 ноември. На 16 февруари тази година пак първи информирахме, че Лукас Петков е подал документи за български паспорт.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Играчът е роден на 1 ноември 2000 г. в град Фридберг, но неговият дядо е българин, което ще му позволи да получи наш паспорт. Процедурата вече е задействана и се очаква съвсем скоро талантливият флангови футболист официално да е българин. Ако всичко е наред Лукас Петков ще може да дебютира в ноемврийските контроли на националите - на 16-и с Кипър и на 20-и с Люксембург.

От началото на сезона 21-годишният нападател има 3 мача в Бундеслигата. Той дори записа минути при впечатляващия успех над Байерн (Мюнхен) с 1:0 на 17 септември. Лукас Петков е юноша на Аугсбург, но през миналия сезон игра под наем в третодивизионния Ферл, където блесна с 11 гола в 37 мача, след което бе върнат в елитния тим и изглежда ще получава все повече шансове за изява.

От БФС оглеждат още няколко футболисти с български корени, които могат да бъдат полезни както за мъжкия ни национален тим, така и за младежките и юношеските формации. Става дума за нападател, който играе във Финландия и е с българска фамилия. Другият пък е в Израел, откъдето беше намерен десният халфбек Йоан Стоянов.

НАШАТА ГРУПА В ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК