Търговският регистър публикува протокола от извънредния конгрес на БФС. Именно той бе една от ябълките на раздора между екипите на Борислав Михайлов и Димитър Бербатов.

Бербатов и щабът му на няколко пъти се усъмниха, че протоколът не е публично достояние, тъй като се правят опити за фалшификацията му.

"Аз не съм виждал протокола, но от извадката на Търговския регистър се виждат 12 списъка, 4 други документа и нищо повече. Протокол няма. Всички документи, които се внасят в регистъра трябва по закон да бъдат публични. Ако те към това пълномощно са прикрепили определени документи да не бъдат видими за обществото, това не им прави чест. Ако протоколът е сложен там, единствената причина е за да не се види. Ние сме изискали протокола, пуснахме писмо до регистъра, като искаме публикуване на всички документи", каза бившият член на Изпълкома на БФС и сега част от екипа на Димитър Бербатов - Петър Величков пред БНТ по-рано днес.

Документът вече е достъпен за всички желаещи.

 Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Малко след това от щаба на Бербатов коментираха пред "Спортал", че според тях има текстове с “откровено невярно съдържание”.

Ето кои пасажи не отговарят на истината, според екипа на Димитър Бербатов:

“Председателят К. Костадинов нееднократно призова всички присъстващи към момента делегати да се явят при урните за гласуване".

"Председателят К. Костадинов извърши проверка, като отправи питане дали всички присъстващи делегати са гласували и има ли делегати, които не са го сторили - такива не бяха установени."

"Брой присъстващи и участвали в гласуването делегати - 480 (съгласно броя на положените подписи в избирателните списъци - гласуване за президент на БФС - 4 броя).”

Екипът на Димитър Бербатов твърди, че не е вярно, че председателят на комисията за избор на президент е казал: "необходимият брой гласове за избор на Президент при присъстващи към момента на гласуването 480 делегата е 241 гласа за един кандидат".

Също така допълва, че от протокола липсва изказването на Камен Костадинов, че 242 гласа са необходими за вземането на решение.