Легендарният защитник Трифон Иванов взе отношение по скандала между Борислав Михайлов и Христо Стоичков. Железният Туньо похвали работата на своя бивш съотборник в националния тим и настоящ селекционер на България Любослав Пенев. Както е известно, Трифон Иванов е лицето на Каменица ФЕНкупа 2013.

"Не искам да се намесвам в конфликта между Ицо и Боби. Те са разумни хора, за да се разберат. Не трябва да вземам страна, а и не мисля, че имам това право, тъй като не съм запознат с този проблем изцяло. Те са достатъчно разумни хора, за да си решат проблема, ако има такъв проблем всъщност", каза Туньо по повод враждата между Стоичков и Михайлов.

"Радва ме това, че националният отбор пое правилна позиция под ръководството на Любо Пенев. Радваме се и дано продължим в тази насока. Явно пътят, по който пое Любо, дава своите резултати. С много дисциплина, с отстояване на постигнатото, с налагането на млади играчи. Влизат момчета, които имат по 1-2 мача в националния отбор и се доказват. Това е линията. Аз не давам съвети, Любо знае какво да прави, аз се радвам от страни, като ги гледам", коментира Трифон Иванов на пресконференция в НДК, с която беше дадено началото на Каменица ФЕНкупа 2013.

"Нека не прибързваме с класирането. Да си изиграем мачовете, както сме играли до момента. Има време да коментираме след това", сподели бившият защитник, който каза и кой футболист му е направил най-силно впечатление - "Последният мач Тонев ми хареса много. Наложи се. Видяхте, че се даде всичко от себе си. Той е пример за подражание. Влиза втори мач, бележи голове. Пътят е налагането на млади футболисти, но преди да ги наложим трябва да ги изградим."

Туньо също така беше попитан дали Иван Иванов може да достигне класата му. "Иван Иванов също е добър футболист. Вижда се обаче, че му липсва още малко опит. Сега го трупа. Радвам се, че имаме такива играчи. Желая му успех", сподели героят от САЩ`94.

Железният бранител коментира и ситуацията в Етър. "Етър го управляват други хора. Общината има процент от акциите, другите са на някакви хора. Взели са решение и са отишли в Сливен. В момента на стадион "Ивайло" се прави ремонт", каза Трифон Иванов.