Геройските изяви на Пирин (ГД) срещу Лудогорец снощи доставиха неистова радост на всички в Гоце Делчев. Неврокопчани успяха да поднесат сензацията, завършвайки 1:1 с шампиона на България при гостуването на "Лудогорец Арена".

Мачът прикова вниманието на хората от Гоце Делчев и региона, като не само привържениците на футбола, а и обикновени хора застанаха пред телевизорите, за да гледат срещата, в който в герой за селекцията на Тенчо Тенев се превърна Марио Близнаков, разписал се в 17-ата минута.

По време на мача улиците на Гоце Делчев опустяха. Двубоят измести от телевизионните екрани обичайните сериали, новинарски емисии или срещите от английската Висша лига. Очаквано най-голяма група имаше в кафе „Централ“, където се бяха събрали около 40 привърженици на Пирин, начело с шефа на фенклуба Георги Ловков и председателката на дамската фенсекция Бойка Мешенлиева. Всички заедно стискаха палци за любимците си.

Агитката в Гоце Делчев бе не по-малко емоционална, отколкото на стадиона в Разград и изживя целия двубой от първата до последната минута, като на няколко пъти изпя и химна на неврокопчани. След последния съдийски сигнал настана еуфория, макар че имаше и известно съжаление у някои, че отборът не успял да се поздрави с трите точки. Празникът обаче се състоя за запалянковците на отбора, които не криеха радостта си от това, че Пирин стана първият отбор, който взе през този сезон точка като гост на Лудогорец.

„Браво на момчетата, които показаха, че са отбор. Играха мъжки и показаха голям характер. Спечелиха точка на шампиона, и то на неговия стадион. Какво да говорим повече? Показаха на всички, които ни подценяваха, че Пирин има отбор и колектив. Момчетата се раздадоха до самия край и спечелиха не само точка, а и уважение. Дай Боже да вървим все напред“, коментира пред БЛИЦ една от най-върлите фенки на неврокопчани Бойка Мешенлиева, щастлива от крайния резултат.

goceto1.JPG

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ