Шестима са вече арестуваните фенове на Локомотив (Пловдив) за побоя над десетокласника от Руската гимназия в Пловдив, съобщиха за БЛИЦ от полицията. Всички са непълнолетни и са задържани за 24 часа. Днес продължават процесуално-следствените действия, не е изключено да има още арести.
 
Днес пребитият зверски Румен Койчев ще застане очи в очи с част от нападателите си, за да ги разпознае. На арестуваните ще бъде повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Те ще бъдат осъдени в рамките на един или два месеца.
 
Както БЛИЦ съобщи, в събота вечерта Румен бил с приятели в пловдивско заведение. В компанията имало фенове на „Ботев” (Пловдив). Отвън се появил фен на Локо, провокирал ботевистите. Настанал масов бой, изведнъж се появили около 30 ултраси от „Локо” Пловдив. Последен излязъл Румен, който не е фен на нито един от двата отбора, а привърженик на ЦСКА.
 
След удар в гърба, момчето пада на земята, удря си главата и губи съзнание. Всички ботевисти минали през него, удряли и ритали безжизненото момче, разказва по-късно негова приятелка, която станала свидетел на изродщината. В резултат Румен бе откаран в болница с опасност за живота, избит зъб и тежки травми по главата.
 
Пред БЛИЦ майката на ученика - колежката от радио „Пловдив” Искра Койчева, съобщи, че изписват сина й от болницата. Тя все още е сериозно притеснена дали раните по главата на детето няма да имат последствия.
 
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ