“Левски” ще последва примера на ЦСКА и ще опита да подсили редиците си с играчи от Египет. Както е известно, там първенството е спряно заради напрегнатата политическа обстановка и все един играч може да разтрогне с клуба си и да подпише с друг като свободен агент. Тези дни стана ясно, че вероятно няколко играчи от тази страна ще акостират в ЦСКА, а източници на БЛИЦ разкриха, че в “Левски” също са се насочили към този пазар. “Сините” вероятно няма да имат средства за селекция и ще попълват състава със свободни агенти.

Ако пък договорът между “Левски” и Газпром стане факт, то едно от първите имена, които ще акостират на “Герена” е Амр Заки. Египтянинът бе голямо име в английската Висша лига, спечели си прозвището “Булдозера” и завърши на трето място сред голмайсторите през сезон 2008/2009. Пред него бяха само Анелка и Робиньо.

Амр Заки е на 30 години и в момента се подвизава в Кувейт. Той е на върха на атаката на Ал-Салмая, но договорът му е само за година и изтича през лятото. Кувейтците са готови да го пуснат веднага срещу 300 000 евро. Заки с удоволствие би се върнал в Европа и вече е предложен на ръководството на “Левски”, но до трансфер може да се стигне само при влизане на свежи пари на “Герена”.