“Левски” е получил предложение за втори нападател, който да замени трансферирания в Турция Исмаил Иса. Това е 26-годишният северноирландски национал Дийн Шийлс. Привличането му ще излезе евтино на “сините” – 70 000 евро, стига Гонзо да го одобри.
 
Нападателят е юноша на Арсенал, а след това направи впечатление с изявите си в шотландския Хибърниън. През 2009 г. преминава в Донкастър Роувърс от английската Чемпиъншип.
 
В началото на 2006 г. Шийлс се подложи на отстраняване на дясното око, което е било сляпо след битов инцидент, претърпян на осемгодишна възраст. Увреденото око причинявало постоянно главоболие на футболиста и той решил, че операцията е най-доброто решение на проблема.
 
Въпреки намаленото си зрение, нападателят бележи хеттрик срещу Инвърнес в мач за Купата на Шотландия през 2008 г. През 2009 г. е трансфериран в английския Донкастър срещу 50 000 паунда. За два сезона в Чемпиъншип обаче има едва 10 гола. За националния отбор на Северна Ирландия дебютира през 2005 г. срещу Португалия има вече има 9 мача, но не се е разписвал./БЛИЦ