Отборът на Ботев (Пловдив) бе представен тази вечер пред феновете на строящия се клубен стадион "Христо Ботев" в града.

Това стана при стриктно спазване на необходимата дистанция и противоепидемичните мерки и играчите и треньорското ръководства бяха отделени от събралите се привърженици пред централния вход на „Колежа“.

През втория полусезон „канарчетата“ ще са с нов треньор в лицето на Азрудин Валентич, както и нов собственик, който присъства на церемонията.

В отбора към момента има 5 нови попълнения, а именно Марио Младеновски, Кевин Янсон, Реда Рабей, Анвар Елиюнуси и Емануел Току.

Последният пристигна днес и вече бе картотекиран, така че ще е на разположение за първия мач от пролетния дял.

Ботев подновява сезона с мач срещу Арда в петък от 17:30 часа на клубната база в Коматево.

Азрудин Валентич пък се оказа доста емоционален човек и дръпна надъхваща реч пред играчите и феновете.

"Момчета, затворете очи и си представете 20 000 на трубуните на "Колежа"! Представете си как вкарвате гол. А в това време тази публика изригва! До няколко месеца този стадион ще е готов и вие ще сте футболистите, които първи ще стъпят на него. Първи ще вкарат гол, първи ще направят асистенция.

Ето за това идваме всеки ден на тренировки, за да напишем историята. Можем да спечелим трофей още тази година! Повярвайте ми! На този стадион, с тези фенове, кой ще ни спре? Никой! Почувствайте го! И мислете за това чувство всеки ден! Това е футболът, той не е пари, повярвайте ми. Надявам се да че разбрахте. Нека сега се прибираме у дома", заяви Валентич.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството 
Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2021