Капитанът на българския национален отбор Георги Костадинов е излекуван от COVID-19. Халфът даде два поредни отрицателни теста в Русия.

Както е известно, Костадинов беше изпратен в изолация, след като по време на прегледи с отбора на Арсенал (Тула) даде един отрицателен и един положителен тест. В началото на тази седмица той даде отрицателен тест, а в сряда е бил проверен отново заедно с целия отбор и резултатът също е негативен. Нито един играч на Арсенал (Тула) не е вече заразен, а преди това трима бяха с коронавирус.

Костадинов обаче няма да се присъедини към тима на Георги Дерменджиев, тъй като заради скъсан мускул от октомври не е тренирал цял месец и не е в подходяща кондиция да играе дори срещу Ейре другата седмица в Лигата на нациите.

Както е ясно селекционерът Георги Дерменджиев изпитва огромни трудности със състава си за предстоящите срещи на България с Финландия и Ейре от Лигата на Нациите. От сметките му отпаднаха Георги Терзиев, Мартин Райнов, Николай Михайлов, Кирил Десподов, Пламен Илиев, Георги Костадинов, Тодор Неделев, Антон Недялков, Исмаил Иса и Георги Йомов, като повечето от тях са с коронавирус.

Всички тестове за коронавирус, които са били направени днес на футболистите от националния ни отбор, са били негативни и няма повече болни в състава на България.

"Лъвовете" играят с Финландия на 15 ноември (неделя) на Националния стадион "Васил Левски", а три дни по-късно гостуват на Ейре.

Нашата група в Лигата на нациите