Бронзовият медалист от световното първенство в САЩ през 1994 г. и председател на Зоналния съвет на БФС Трифон Иванов ще бъде изписан в четвъртък, съобщи пред Sport-vt д-р Хараламби Бенов – началник на кардиологичното отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

Както вече стана ясно, бившият капитан на националния отбор получи инфаркт и бе приет около 22 часа в понеделник в болницата. Направена му бе коронарография. Поставен му бе и стент, тъй като имаше запушване на дясната коронарна артерия. В момента Туньо се намира в интензивния кардиологичен сектор.

Трифон Иванов е вече стабилизиран, в добро състояние е и в четвъртък ще бъде изписан, поясни д-р Хараламби Бенов. Той добави, че бившият национал трябва завинаги да забрави за цигарите, да взима лекарства и да се придържа към здравословно хранене.

Неотдавна Трифон Иванов отпразнува с голям купон своя 50-годишен юбилей. След като дълги години бе извън футбола и се занимаваше със собствен бизнес, миналото лято той бе назначен за председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново и вече администрира футбола в Северозападна България.

“Човек, когато направи половин век, започва да гледа по-различно, от друг ъгъл. Идва време за равносметка за тези 50 г. Гледам вече по-улегнало и спокойно, дори по-аристократично. Нещата вече се виждат в истинската им светлина”, заяви неотдавна в интервю за “Велико Търново спорт” “железният” защитник.