Грандовете ЦСКА и "Левски" бяха прецакани с договора за телевизионните права. Изпълнителният директор на "армейците" Венци Живков заяви, че той и колегата му от "Левски" Константин Баждеков изобщо не са съгласни със схемата по разпределението на парите.

"С "Левски" искахме съвсем друго разпределение, но Изпълкомът вече бе решил нещо и нямаше как да го променим. Подложихме го на гласуване, но само ние и "Левски" бяхме против това разпределение", коментира Живков.

"Ние още не сме подписали. Има някои неща за доуточняване и чак тогава ще решим какво да правим. Имахме едно предложение, но основна част от клубовете искаха съвсем друго. Защо се събираме, след като Изпълкома е решил нещо предварително", учуден е Баждеков.

След тежки дебати, основната група футболни клубове от "А" група надделя срещу грандовете ЦСКА и "Левски", като успяха да постигнат по-голям процент сигурни пари от телевизионните права, които ще влязат в касите им. Предложението на "червените" и "сините" било 20% да бъдат разпределени по равно, а от останалите отбори искали да разпределят 40%. Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев е излязъл с междинно предложение от 30%.

В крайна сметка при гласуването 12 елитни тима са приели 40% от общата сума да бъде разпределена по равно. Против са били единствено "Левски", ЦСКА, Лудогорец и Черноморец. В крайна сметка обаче три от четирите клуба, с изключение на "сините" са подписали предложените договори с 40-процентово разпределение на телевизионните права по равно между 16-те клуба. Грандовете настояваха по-малък процент да се дели по равно и по-голям да се разпределя според броя излъчени срещи на даден клуб по телевизията.