Maчът от Втора лига утре между Добруджа и Локомотив (София) трябва да се играе по програма (от 17:00 часа) и не може да бъде отложен, въпреки многото заразени с COVID-19 в клуба от Добрич. Главният мениджър на тима Светослав Петров обясни, че съществува разминаване между протокола на Министерството на спорта и наредбата на Българския футболен съюз във връзка със заразените. В отбора от Добрич с COVID-19 са Илиян Капитанов, Ерай Карадайъ, Цветелин Радев, Цветан Илиев, Християн Казаков, Дейвид Филипов, Ерик Почански и Симеон Митев. С контузии са Йордан Радев, Иво Вихренов и Дони Дончев. Утре Добруджа има мач от Втора лига - срещу водача в класирането Локомотив (София) (от 17:00 часа).

„Ситуацията е следната - имаме осем положителни проби за коронавирус, имаме един футболист със скъсани кръстни връзки, на който му предстои операция, един играч е с пукнато рамо, обездвижен е, а и имаме един със скъсан мускул, който съвсем нормално не може да вземе участие в мача", коментира Петров пред Дарик радио и Dsport.

„Най-абсурдното в тази ситуация е, че многоуважаемият фактор в българския футбол, секретарят на Спортно-техническата комисия казва, че Изпълкомът е взел решение, че по медицински причини мачът може да бъде отложен само при положение, че има 11 заболели от коронавирус. Ние имаме 8 футболисти, плюс масажиста и домакина, но те не се смятат в бройката. Контузените не се взимат под внимание. Трябва да вземем участие в мача в четвъртък. Той е телевизионен, няма как да се отложи и ние трябва да играем“, продължи наставникът на Добруджа.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„От 22-мата картотекирани футболисти имаме доказано 11, които не могат да вземат участие в срещата. Пратили сме документи, амбулаторни листове, които доказват контузиите на останалите, плюс положителните проби на тези 8. Имам трима вратари и оставам с 8 човека“, обясни още Светослав Петров. 

„Трябва да допълним състава с трима от юношите. Днес имах разговор с родителите на децата, които мислим да вземем, а те казаха, че не се чувстват сигурни за децата си в тази ситуация и не искат да ги пускат, за да не бъдат в контакт с футболистите, които са били в контакт със заразените. Обяснявам на г-н Михайлов (б.р. - секретарят на СТК на БФС Неделчо Михайлов) каква е ситуацията и му казвам, че не мога да събера 11 човека за мача, а неговите думи бяха: „Не ме интересува, нали знаеш, че дори и със седем можеш да започнеш мача. Ти седем ги имаш и ще започнеш мача със седем.“ Разбирате ли в каква абсурдна ситуация се намираме“, продължи Петров.

„Тях ги интересува да не отложат мача, защото ако го отложат, ще има прецедент, от който може да се възползват другите отбори. Така, както не отложиха мачовете на Черно море, въпреки всички неща, които бяха. Не искат да го отложат, за да нямат след това казуси и неприятности. БФС какво прави в тази ситуация? Още не са ни излезли резултатите от вчера. След като излязат, трябва да дадем още една проба, която не знам дали ще е готова утре до мача. Ако излезем да играем без да са ни излезли двете отрицателни проби, сме в нарушение на протокола на Министерството на спорта. Ако не излезем да играем, сме в нарушение на наредбата на БФС. Още не са ни излезли вчерашните резултати. Въртим се в омагьосан кръг. Печели ли футболът от това? Аз нямам полезен ход. Няма как да търся нови футболисти за два мача“, каза още Светослав Петров.

КЛАСИРАНЕТО ВЪВ ВТОРА ЛИГА