ЦСКА победи с минималното 1:0 "Ботев" (Враца) в контролна среща, която се игра на стадион "Българска армия". В този мач "червените" не бяха водени от треньора си Стойчо Младенов, а от асистентите му. Легендата изгледа срещата от трибуните в компанията на Димитър Борисов.

Победата на ЦСКА дойде след попадение на Нджонго Присо в 86-ата минута. Тогава камерунецът направи отличен самостоятелен рейд, нахлу в наказателното поле на гостите от Враца и оплете топката в мрежата на Христо Митов - 1:0, което остана непроменено до последния съдийски сигнал.

През цялата среща играта беше равностойна, а "армейците" трудно достигаха до голово положение. В защитен план домакините се справиха с поставените им задачи и не позволиха на съперника нито веднъж да застраши Благой Макенджиев, който пази 90 минути. За ЦСКА пък в атака започнаха Мишел Платини и Станко Йовчев, които не създадоха много работа на Михаил Иванов.

Преди почивката "червените" изявиха претенции за дузпа за игра с ръка на Николай Маринов. Съдията Ангел Ангелов обаче реши да отсъди изпълнение на пряк свободен удар точно на границата на наказателно поле, вместо да насрочи 11-метров наказателен удар в полза на ЦСКА.

В началото на второто полувреме и двамата треньори направиха доста смени, за да се даде шанс за изява на повече футболисти. Сержиньо игра най-активно за ЦСКА след влизането си на терена.

В 83-ата минута инцидент извади Николай Христов от игра. Футболистът на гостите получи аркада и се наложи да бъде шит край тъчлиния, при това от лекаря на противника - ЦСКА.

За паузата в първенството "армейците" имат още една уредена контрола - в неделя от 16:30 часа, когато гостуват на Раднички (Ниш).

ЦСКА - "БОТЕВ" (Враца) 1:0
1:0 Присо (86)

ЦСКА: Макенджиев, Родригес, Бенжалюн, Пакурар, Тангариня, Кириакидис, Йовчев, Скиорили, Платини, Мартински, Ботев (А.Попов, Крачунов, Янчев, Лукас Саша, Сержиньо, Анисе, Нюаджи, Присо, В. Попов, Тасио)

"БОТЕВ" (Враца): Иванов, Куанг, Василев, Маринов, Родригес, Висенте, Амендола, Илиев, Романов, Якимов, Атанасов

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА