Изпълняващият длъжността старши треньор на Левски Тони Здравков не скри, че е притеснен от липсата на основни футболисти преди дербито с Локомотив (София). Двубоят пропускат наказаният Милиев, контузените Телкийски, Тасевски, Кръстовчев и Минев. Вратарят Георги Петков също е под въпрос, но все пак има шансове да излезе на стадиона в “Надежда”. Дербито е на 24 март (сряда) от 16,00 часа.

“Седмицата наистина е тежка. В момента мислите, разговорите и тактическото поведение на отбора са свързани с Локомотив София. За мача с ЦСКА ще се мисли по-късно. Дали Георги Петков ще играе зависи от лекарския щаб. Предполагам, че ще се реши утре. Най-много ще тежи думата на нашия доктор”, каза Тони Здравков на пресконференция.

“Телкийски тренира с маратонки, защото не може да обуе футболните обувки. Той има проблем с глезена. Притеснява ни само това, че не може да излезем с няколко футболисти, които имат контузии. Локомотив е стабилен отбор, който може да се бори и за нещо голямо в първенството. За нас всеки един мач е важен. Споделих още преди срещата със Славия, че кредитът от загубени точки за нас мина. Ако искаме добро класиране, трябва да побеждаваме”, допълни Тони Здравков.

“Няма да коментирам дали ЦСКА се връща в играта или излиза от нея. Това не е моя работа, това си е техен проблем. Като човек от футбола, като човек, който живее в тази държава, съм притеснен от това, което се случи. Това не е чисто футболен проблем, а социален. Такова нещо трябва да се предотвратява. Всеки, който се занимава с футбол, спорт и живее в тази държава, трябва да има мнение по този въпрос. Онзи ден не се случи нещо фатално, но ако стане, тогава ще са виновни абсолютно всички, които са били на стадиона или не са били, но работят за каузата „български футбол”, завърши Тони Здравков./БЛИЦ