С оглед бурните събития в два от родните клубове, свързани със скандали и оставки, фенове на ЦСКА направиха любопитна връзка с треньора Александър Томаш.

Както е известно, босът на Локомотив Пд Христо Крушарски обяви, че спира финансирането на клуба и търси купувач, на когото да продаде акциите си. Преди това всички членове на УС на „черно-белите“ подадоха оставки. Същото направи и спортният директор Илко Пиргов. Припомняме, че Томаш бе треньор на Локомотив Пд.

Огън и жупел има и в Спартак Варна. Там феновете скочиха на треньора Кириакос Георгиу. Какво ти скочиха, направо го съблякоха и шамаросаха. По-рано наставникът изгони капитана Ангел Грънчов и единия от помощниците си Михаил Цоков. Собственикът на клуба Павлин Николов върна Грънчов, но не и асистента. Заради големия екшън снощи бизнесменът отсече, че също като Крушарски спира финансирането на Спартак Варна. Както е известно, преди да поеме ЦСКА, Томаш водеше именно „соколите“.

„Какво излиза? Че ако Томаш си тръгне от ЦСКА, значи ще последват и при нас катаклизми. Изводът какъв е – не бива да го пускаме да си ходи“, шеговито коментираха ултраси от Борисовата градина пред БЛИЦ.

Вече съвсем сериозно в ЦСКА се надяват Томаш да вдигне отбора и да превърне големите амбиции на клуба в реалност. Именно поради тази причина треньорът е получил пълен картбланш в спортно-технически аспект. Утре на „червените“ им предстои първото огромно изпитание при Томаш – гостуване във Варна на Черно море от 20 часа. 
efbet Лига - сезон 2024/2025