Пореден проблем се появи пред Ивайло Петев и подготовката на Лудогорец за важната седмица, в която шампионите първо играят полуфинал за купата на България срещу Черно море, а след това гостуват на ЦСКА в първенството.

След като преди с тежка контузия се оказа Дени Групер, сега стана ясно, че с травма е и вратарят Симон Слуга. Той трябваше да бъде титуляр в утрешния мач срещу „моряците“ във Варна в първи полуфинал за Купата. Срещата започва в 18:30 часа.

В резултат на това Серджио Падт ще играе в турнира за първи път от 29 октомври 2021 г., когато беше на вратата при победата с 3:1 над Локомотив (Горна Оряховица). До момента Слуга играеше за Купата, а Падт в първенството и евротурнирите.

Ситуацията с контузените играчи в Лудогорец е сериозна. Само от началото на годината тежки травми получиха Рик Джонатан, Диниш Алмейда и Дени Групер, а малко по-леки, но също достатъчно сериозни Бърнард Текпетей, Матиас Тисера, Аслак фон Витри, Антон Недялков, Густаво Нонато, Тодор Неделев и Доминик Янков.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023