Локомотив и Ботев все още не са дали пълна документация за усвояване на средства за стадионите си, обявиха от Община Пловдив. Както е известно, в първата седмица на март правителството отпусна 37 милиона лева за стадион "Христо Ботев" и този в парк "Лаута". 25 милиона са за комплекса край Бирената, а за "черно-белите" са 12 милиона. Отделно президентът на "смърфовете" Христо Крушарски се ангажира за своя сметка да изгради модерна тренировъчна база за клубната академия на парцел, предоставен от Общината, пише "Марица". 

След въвеждането на извънредното положение заради пандемията от коронавирус на 13 март обаче за спортната инфраструктура спря да се говори, тъй като градската управа има далеч по-неотложни проблеми за решаване. 

"Проблемът за рестартиране на строителните дейности на стадион "Христо Ботев" не са парите", заяви кметът Здравко Димитров. 

"Проблемът идва от факта, че проектът не е пълен. Това, което беше внесено от ръководството на Ботев, е само с две трибуни. Чакам от клуба да внесат окончателния проект, за да можем да стартираме процедура за обществената поръчка. Няма как при веднъж стартирана обществена поръчка да се прави промяна в проекта. Проектът трябва да е окончателен. Подобна е ситуацията и в Локомотив. Ръководството е готово само с проекта за трибуна "Бесика". В Общината няма да бавим процедурите. Каквото зависи от нас, ние ще го направим. Всички искаме Пловдив да има модерни спортни съоръжения", допълни Димитров.