Сериозни кадрови проблеми имат в Пирин (Гоце Делчев) преди реванша за Купата на България срещу Монтана, разбра БЛИЦ. Воденият от Тенчо Тенев тим гостува на "Огоста" в събота, след като спечели с 3:2 първата среща.

След двубоя с Литекс (0:5) докторите на Пирин влагат всичките си усилия за възстановяване на контузените играчи, за да не замине тимът на южняците за Монтана в сериозно редуциран състав. Изведнъж лазаретът на неврокопчани се напълни, след като трима титуляри излязоха извън строя по време на срещата в Ловеч. Първо принудително от игра бе изваден единственият чужденец в тима Албин Одза, който получи травма още в 28-ата минута. Тогава наставникът Тенчо Тенев трябваше да извади острието си и да пусне в игра Виктор Шишков, след като французинът се оплака от болки в бедрото. Нова неприятна новина бе вторият принудителен ход, който трябваше да направи специалистът в 68-ата минута, когато Любомир Гуцев също поиска смяна, а на негово място се появи Илиян Марчев. Не бяха минали и 5 минути, когато и Васил Панайотов трябваше да бъде сменен заради оплаквания от болежки.

Надеждата в лагера на Пирин е контузените да бъдат вдигнати на крака до събота, а ако това се окаже невъзможно, за срещата с ЦСКА следващата седмица. Двубоят от 14-ия кръг на "А" група се очаква с нетърпение от целия град Гоце Делчев, в който "армейците" не са гостували от почти две десетилетия.

По-сериозен оптимизъм има около другия контузен в състава на Тенчо Тенев - Борислав Хазуров, който пропусна заради контузия в бедрото визитата на Литекс. Нападателят не игра срещу бившите си съотборници, но има голям шанс да се завърне на терена още за мача срещу Монтана. Футболистът с най-много мачове в "А" група сред играчите на неврокопчани ще бъде необходим на Тенев за гостуването на стадион "Огоста", за да осъществят целта си в авторитетната надпревара.

"Имаме желание да се класираме в следващия кръг и да продължим, колкото е възможно по-напред в турнира. Надяваме се обаче, че най-напред всички контузени момчета ще се възстановят и да бъдат здрави. След това, естетсвено, ще разчитаме на техния принос в мача с Монтана и изобщо в срещите до края. Това са важни единици за нашия отбор, които помогнаха да се изнесе основната тежест в първенството и за Купата на България. Тяхната липса е сериозна загуба за нашия отбор. Надяваме се да са на линия в близките дни. Ако не се възстановят, ще прибегнем до резервната скамейка, където момчетата чакат своя шанс за изява, има заместници", коментира изпълнителният директор на Пирин (Гоце Делчев) Асен Трендафилов.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА