ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Футболният ни национал Йоан Стоянов все още не може да се прибере от Тел Авив. Както е известно, играчът на Апоел (Беер Шева) трябваше вече да е в лагера на "трикольорите", които от вчера тренират в Бояна, но заради военните действия в Израел той не може да напусне страната.

Вчера Йоан Стоянов и майка му Юлия обясниха пред БЛИЦ за премеждията си. 

В студиото на NOVA тази сутрин председателят на Центъра за еврейско-българско сътрудничество “Алеф” Алберта Алкалай заяви, че Стоянов няма как да се прибере в България с помощта на консулството и е получил отказ за съдействие от там. Причината за това е, че той не е нито турист, нито е на лечение, а има и двойно гражданство. Така ще трябва да се търсят други варианти за неговото транспортиране.

 200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Алкалай разказа, че е в денонощен контакт със свои близки, роднини и колеги. "Те продължават да разказват потресаващи неща. Ситуацията е много потискаща. Случилото се е много страшно, защото е удар по цивилно население - беззащитни жени и деца. Това не е конвенционална война - армия срещу армия, а е посегателство срещу най-невинните и слабите. Крайно време е да наричаме този ужас с истинското му име - война. Хората страдат, а ужасът е толкова голям, че е парализирал държавата. Има български граждани, които нямат контакти с консулството. Българският футболен национал Йоан Стоянов трябва да се прибере, но не може да го направи с помощта на консулството, защото не е нито турист, нито на лечение там. Трябва да търси други начини да се прибере. Той е с двойно гражданство", коментира председателят на Центъра за еврейско-българско сътрудничество “Алеф”.

Засега не е ясно кога Йоан ще може да се прибере в България и дали изобщо ще се присъедини към националния отбор за евроквалификацията в събота с Литва и контролата с Албания (на 17 октомври). Заради контузии от сметките на селекционера Младен Кръстаич вече отпаднаха двама игра - Димо Кръстев и Иван Йорданов.

Нашата група в квалификациите за Евро 2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!