Коренни промени настъпват в Хасково, който изпадна от "А" група, завършвайки на последното място. Досегашният изпълнителен директор на клуба Тихомир Петков съобщи пред БЛИЦ, че познати италианци идват на "Ямача".

Пиетро Белардели, синът му и негов бизнес партньор са готови да поемат контрола над Хасково, като надеждата им е "червено-белите" да играят в "Б" група.

Покрай Белардели постоянно има скандали. Въпросният италиански бизнесмен от години се подвизава в българския футбол, като за последно беше прогонен от Спартак (Варна). Преди да се появи при "соколите" скандалният италианец беше още в Шумен, "Ботев" (Враца), а когато пожела да вземе и Берое под Аязмото не го допуснаха, тъй като го разкриха, че не е стока.

"Аз напускам. През последните месеци отборът беше финансово нестабилен. Както футболистите, така и аз имам да получавам няколко заплати. Едва завършихме първенството, беше много трудно. Считам, че съм лоялен към досегашното ръководство и си тръгвам заедно с тях. Защитавах интересите на генералния ни спонсор инж. Димитър Назъров. От морална гледна точка и за да бъда лоялен към тях, напускам", обяви Тихомир Петков пред БЛИЦ.

"Клубът ще бъде поет от Пиетро Белардели и неговите хора. Дано имат сериозни намерения и да стабилизират клуба. Надявам се за добри времена на Хасково, все пак сме футболен град. Дали сме на българския футбол Наско Сираков, Станимир Стоилов и Емо Ангелов", каза вече бившият шеф на клуба.

"Най-вероятно италианците ще си доведат треньор и футболисти, не знам какво точно ще се случи. Би трябвало да получим лиценз за "Б" група. На четирите клуба, които за момента сме без лиценз - Хасково, ЦСКА, Локомотив (София) и Марек, от БФС ни дадоха светлина. В средата на юни ще има Изпълком, когато ще се реши съдбата ни", добави Тихомир Петков пред БЛИЦ.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015