БФС наказа сурово грубиян от "Б" група, който посече жестоко син на герой от САЩ`94. БЛИЦ вчера ви информира, че Анатоли Лулейски от Септември (Симитли) е счупил крака на наследника на Златко Янков - Ростислав, защитаващ екипа на Калиакра (Каварна). Дисциплинарната комисия реши на днешното си заседание да предприеме мерки, въпреки че изключително грубата проява останала не чак толкова сериозно санкционирана от съдията Мартин Стоименов по време на двубоя, който Септември спечели с 2:0.

Хората от БФС изхвърлиха Лулейски от футбола. На грубияна ще му се наложи да почива 5 мача, а освен това му е наложена и глоба в размер на 1500 лева. Кметът на Симитли - бившият рефер Апостол Апостолов-Поли, който е благодетел на местния Септември, също е наказан. Дисципът го глобява с 1000 лева, а на клуба е наложена и още 500 лева глоба заради нахлуване на терена на зрител. Освен това Септември (Симитли) е с предупреждение за лишаване от домакинство.

Решенията по случая:

* Във връзка с извършено изключително грубо нарушение, довело до сериозна контузия на състезател от ПФК Калиакра, което е неправилно санкционирано и описано от съдията по време на срещата ПФК Септември – ПФК Калиакра, на основание чл.31, ал.3, въз основа на Експертен доклад от СК към БФС, ДК наказва Анатоли Лулейски от ПФК Септември с лишаване от състезателни права за 5 срещи и глоба в размер на 1500 лева, на основание чл.23, ал.1, т.1. Показания жълт картон не се зачита.

* За навлизане на зрител, на основание чл.37, ал.1, т.1, б.А – предложение 1, ДК наказва ПФК Септември – гр. Симитли с имуществена санкция в размер на 500 лева.

* За извършени прояви от кмета на Община Симитли г-н Апостол Апостолов, които са обществено и спортно неприемливи по време на срещата ПФК Септември – гр. Симитли - ПФК Калиакра – гр. Каварна, на основание чл.6 и във връзка с чл.37, ал.1, т.20-I, ДК наказва ПФК Септември – гр. Симитли с предупреждение лишаване от домакинство и имуществена санкция в размер на 1000 лв.