Пълното неведение относно бъдещето на Роман Прохазка в „Левски” продължава. Вчера словакът, на който бе предложен нов договор, се появи и тренира на „Герена”. Тогава бе съобщено, че той трябва да отговори най-късно до днес по обяд. Отговор обаче все още няма, а евентуална нова среща между Георги Иванов и халфа може да се състои надвечер.

Словакът продължава да мотае „сините”, които разчитат много на него. Треньорът Стойчо Стоев разбра вчера, че няма да може да използва най-добрия си играч от миналата година – Антонио Аниете, и се надява поне Прохазка да остане.

В същото време преговорите с Денис Махмудов също зациклиха. Играчът пристигна в неделя в София и трябваше да мине медицински изследвания, след което да подпише договор. Вчера дълго време двете страни преговаряха, но контракт все още няма.

Германският бранител Марсел Апиа, който бе няколко дни в София да огледа обстановката, също е много вероятно да не се завърне повече на „Георги Аспарухов”. Защитникът се прибра в родината си, за да обсъди със семейството си евентуално преместване в България и договор с „Левски”. Вече два дни обаче и от него няма никаква вест, а на „Герена” са все по-песимистично настроени и не влагат много надежда в положителен отговор от Апиа.