“Действително съм разговарял с Александър Дюлгеров, който е скаут на деца и юноши. Но и самият той остана изненадан, че аз имам програмата на Реал (Мадрид) за развитие на детско-юношески футбол. Разбрахме се той да направи изложение как си представя дългосрочното развитие на школата”, заяви директорът на ДЮШ на “Левски” Антони Здравков.

“Но откакто съм започнал работа, вече са свършени и променени много неща. Превел съм концепцията за развитие на германския, холандския и белгийския футболен съюз. Предстои обучение на треньорите и след това приложението върху състезателите. Ще е трудно тук да се приложи директно чужда методика, по-скоро ще трябва да се приспособи спрямо условията в България. Да се открадне най-доброто оттук-оттам. Но като цяло момчетата от 16 до 18 години ще практикуват типичен мъжки футбол. А за по-малките възрасти ще се набляга на техника и тактика”, добави пред "24 часа" Здравков.

Първите промени под негово ръководство вече са факт. “На всеки отбор вече има по двама треньори. Тоест двама души водят два различни отбора - тренират и малките, и големите. Не да работиш от 9 до 10,30 и да си хванеш шапката, а да имаш цялостен поглед върху процесите в школата. И когато работиш с 25 деца, не можеш да отделиш нужното внимание на всеки, ако си сам. Всички треньори имат задача до края на август да изготвят профил на всеки един играч. Височина, килограми, на кой пост играе, какви са силните и слабите му черти на отделни позиции. На всеки 3 месеца ще се правят и изследвания за бързина - на 10, 15 и 20 метра, за да следим развитието", каза още шефът на ДЮШ на "Левски".